LET OP: Wegens het Coronavirus zijn er beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je zo vroeg mogelijk aan. Wij werken volgens de hoogste RIVM veiligheidsstandaarden om de veiligheid van moeder en kind te garanderen.

Kraamtijd

Wat kun je verwachten tijdens de kraamtijd

Onze kraamverzorgende doet er alles aan om voor jou de beste kraamtijd te organiseren. Ze houdt de gezondheid van jou en jouw kindje in de gaten, neemt de huishoudelijke klusjes over en geeft je zoveel mogelijk informatie en advies. Door haar kennis en ervaring kun je tijdens de kraamtijd altijd bij haar terecht. Dit geeft rust en vertrouwen!

Eén gezicht tijdens jouw kraamtijd

Wij weten dat het niet leuk is als je in je kraamtijd met verschillende kraamverzorgenden te maken krijgt. Je wilt, vooral in deze periode, rust en structuur. Daarom zorgen wij voor één gezicht tijdens de gehele kraamtijd. Als er onverhoopt toch een wisseling plaatsvindt, dan zorgen de kraamverzorgenden onderling voor een goede overdracht.

Een ervaren kraamverzorgende, daar kun je op rekenen!

Kraamzorg Mama bestaat uit een team van ervaren kraamverzorgenden. Dankzij al hun kennis en ervaring kunnen ze jouw gezin de best mogelijke start geven. Natuurlijk hebben zij hun kwaliteit ook gewaarborgd in de vorm van certificaten. Onze kraamverzorgenden zijn in het bezit van het HKZ-keurmerk,WHO-borstvoedingscertificaat, EHBO- en Reanimatiecertificaat. Ieder jaar worden onze kraamverzorgende minimaal 4 keer bijgeschoold, zo weet je zeker dat je de beste zorg krijgt!

Borstvoeding en kunstvoeding

Ben je van plan om borstvoeding te geven? Dan is het belangrijk dat je hierin vooral geen ongemakken ervaart. Geen zorgen! Jouw kraamverzorgende is daarom ook WHO-borstvoeding gecertificeerd. Mocht je geen borstvoeding kunnen of willen geven, dan is kunstvoeding een goed alternatief. Onze kraamverzorgenden zijn opgeleid om je met beide soorten voeding goed te begeleiden.

Voorlichting en advies

Het is de bedoeling dat je aan het einde van de kraamtijd zelfstandig de zorg voor jouw kindje kunt voortzetten. Het is daarom belangrijk dat je de juiste voorlichting en het juiste advies meekrijgt van de kraamverzorgende. Bijvoorbeeld over het geven van borstvoeding of de juiste slaaphouding. Met onze betrouwbare adviezen kun je straks met veel zelfvertrouwen voor jouw kindje zorgen!

Zorg voor jou en jouw kindje

Of dit nou je eerste of je vierde kindje is, jouw pasgeborene is het belangrijkste van de hele wereld. Niet alleen voor jou, maar ook voor je partner en voor de eventuele trotse broers of zussen. Wij begrijpen dat. De goede zorg waarmee je jouw kindje 9 maanden bij je hebt gedragen, gaan wij tijdens jouw kraamtijd voortzetten. Wij zorgen ervoor dat jouw gezinnetje volledig in de watten wordt gelegd. Tijdens de kraamtijd zal jouw kraamverzorgende de gezondheid van je kindje in de gaten houden, maar ook zal ze jou ondersteunen bij de verzorging van je kindje. Samen zorgen we voor de beste start van je kindje! Natuurlijk is de zorg voor je pasgeborene de eerste prioriteit, maar wij zullen jou ook zeker niet vergeten. Een bevalling of keizersnede is een ingrijpende gebeurtenis, waar je zowel geestelijk als lichamelijk van moet herstellen. De kraamverzorgende is er daarom ook voor de huishoudelijke taken. Alles om jou en je gezin lekker rust te bieden!

Onze sterke punten

 • Wij zijn ISO/HKZ en WHO borstvoeding gecertificeerd
 • Alle zorgverzekeraars vergoeden onze zorg
 • Ruim 35.000 moeders gingen jou voor
 • Onze clienten waarderen ons met een 9.7

Waar leveren wij kraamzorg

Bekijk hieronder of Kraamzorg Mama ook bij jou in de buurt actief is door jouw postcode in het onderstaande veld in te voeren.

We staan voor jou klaar en hier is het bewijs

Kraamzorg is een WHO borstvoeding gecertificeerd. Dit is een officiële erkenning van onze jarenlange ervaring met de begeleiding van moeders die kiezen voor borstvoeding.

Kraamzorg Mama is al jaren in het bezit van het het HKZ-keurmerk. Dit betekent dat wij voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan kraamzorg organisaties.

Kraamzorg Mama is een organisatie dat al jaren goed staat aangeschreven bij cliënten, verloskundige en alle zorgverzekeraars. Dit blijkt uit onze hoge cliënttevredenheidsscore.

Nummer 1 in de categorie kraamzorg op trustpilot.nl. Trustpilot is een onafhankelijke website waar clienten de dienstverlening van organisaties kunnen beoordelen.

Zorg voor je gezin

Met de zorg voor jou en je baby is onze takenlijst nog niet compleet. Wij betrekken de rest van het gezin ook graag bij de kraamtijd. Want voor papa en eventuele broertjes en zusjes is het uiteraard minstens net zo’n speciale tijd. Daarnaast nemen wij ook praktische zaken op ons. Wij kunnen bijvoorbeeld;

Onze taken in het kort

 • Je gezin betrekken bij de kraamtijd
 • Schoolgaande kinderen ophalen en brengen
 • Jouw andere kinderen verzorgen
 • Ontbijt en lunch klaarmaken
 • Avondeten koken
 • Visite ontvangen
 • En nog veel meer...

Huishoudelijke hulp

Jouw kraamverzorgende is er ook voor de huishoudelijke taken. Zij houdt jouw huisje graag hygiënisch, voor jou en je kindje. Zo blijft je huisje ook tijdens de kraamtijd mooi schoon en veilig. Huishoudelijke taken die zij onder andere op zich nemen:

Onze taken in het kort

 • Het huis stofzuigen en/of dweilen
 • Boodschappen doen
 • Maaltijden verzorgen
 • Kleding wassen
 • Schoonhouden van douche en toilet
 • Verschonen van bed en babybedje
 • Schoonhouden van de kraamkamer en de slaapkamer van mama
 • Eventueel: schoonhouden van overige kamers
"Bij Kraamzorg Mama zorgen wij ook voor eventuele huisdieren bij jouw thuis!"

Deze taken zijn afhankelijk van jouw behoefte en het aantal uur kraamzorg waar je recht op hebt. Aan de hand hiervan kan het aantal huishoudelijke klusjes van onze kraamverzorgenden variëren.

Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent

Om te beoordelen of de zorg daadwerkelijk aansluit op jouw wensen en behoeften, bellen we je de tweede dag van de zorg op. Sluit de kraamzorg aan op je verwachtingen? Zijn er misschien extra aandachtspunten? Wij passen de zorg volledig op jouw wensen aan. Jouw kraamtijd is uniek, daarom vinden we het belangrijk dat je tevreden bent!

Thuisbevalling (VIP)

Kies je ervoor je baby in een vertrouwde omgeving op de wereld te zetten? Onze kraamverzorgende hebben ruime ervaring met thuisbevallingen. Wij bieden je de mogelijkheid om de kraamverzorgende in een vroeg stadium van de bevalling bij jou in te zetten. Je wordt dan optimaal begeleid tijdens de bevalling. Dit gebeurt door rustig en aandachtig aanwezig te zijn of om je te helpen op een positieve manier de weeën op te vangen. Een veilige ontspannen omgeving is goed voor het verloop van de bevalling. Na de bevalling blijft onze kraamverzorgende altijd minimaal twee uur aanwezig. Ze zorgt voor controles van moeder en kind en geeft begeleiding bij de eerste voeding. Ook helpt ze je met douchen en zorgt ze voor een schone en frisse kraamkamer.

Heb je spullen nodig voor je thuisbevalling? In samenwerking met Medipoint kunnen wij gratis bruikleengoederen voor jou regelen. Denk hierbij aan bedklossen, een douchkruk, een ondersteek etc. Ook haalt Medipoint de spullen weer kosteloos bij je op als je ze niet meer nodig hebt.

Uitgestelde Kraamzorg

Je hebt tot maximaal 10 dagen na de geboorte van je kindje recht op kraamzorg. Maar ben jij of je kindje onverhoopt opgenomen in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld omdat je kindje tijdelijk in een couveuse moet liggen. Dan regelen wij uitgestelde kraamzorg. Daardoor kun je ook na de eerste 10 dagen kraamzorg ontvangen. Neem voor meer informatie contact op met onze gratis informatielijn: 0800-8886999.

Sta ik er na de kraamperiode alleen voor?

Bij ons in ieder geval niet! Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de periode na de kraamtijd. Maar het is niet erg als je na de kraamperiode nog vragen hebt. Alleen bij Kraamzorg Mama krijg je tot 3 maanden na je kraamtijd kosteloos telefonisch ondersteuning bij al je vragen. Als je het prettig vindt komen we zelfs nog een keertje bij je langs. Alles voor een goede start voor jou en je kindje.

Vragen?

Wij zijn dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur. Bel voor meer informatie naar onze gratis informatielijn 088 711 0100.

Direct inschrijven