LET OP: Wegens het Coronavirus zijn er beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meld je zo vroeg mogelijk aan. Wij werken volgens de hoogste RIVM veiligheidsstandaarden om de veiligheid van moeder en kind te garanderen.

Veelgestelde vragen

Vragen over de inschrijving

Hoe kan ik jullie bereiken?

Door middel van onze gratis informatielijn: 0800 888 6 999 of stel je vraag via info@kraamzorgmama.nl

Hoe kan ik zien dat Kraamzorg Mama goede zorg levert?

Kraamzorg Mama beschikt over alle kwaliteitsnormen in de zorg. Zo zijn wij in het bezit van het kwaliteitsmanagementcertificaat (HKZ). Het certificaat voor het welslagen van de borstvoeding en zijn al onze medewerkers EHBO- en Reanimatie gecertificeerd. Naast het bezit van deze certificaten vindt er jaarlijks een externe audit plaats op basis van onze dienstverlening. Deze uitslag wordt ieder jaar op onze website gepubliceerd. Dus regel jij je kraamzorg bij Kraamzorg Mama, dan mag je ervan uitgaan dat je in vertrouwde handen bent.

 

Ik ben verhuisd hoe kan ik dat doorgeven?

Je kunt je verhuizing eenvoudig doorgeven via onze gratis informatielijn 0800 888 6 999

In welke regio's kan ik gebruik maken van jullie kraamzorg?

Kraamzorg Mama levert kraamzorg in heel Zuid-Holland, Noord-Holland en Midden Nederland. Als je meer informatie wilt, kun je ons natuurlijk ook heel gemakkelijk bellen. Bel GRATIS naar onze kraamzorginfolijn op het nummer 0800-8886999.

Wanneer moet ik mij aanmelden voor kraamzorg?

Om je maximale zorg te kunnen garanderen is het belangrijk dat je je tijdig aanmeldt voor kraamzorg. Wij adviseren je om dit te doen voor de 16e week van je zwangerschap. Als wij jouw aanvraag tijdig ontvangen, kunnen wij onze capaciteit hierop afstemmen.

Kan ik zelf kiezen bij welke organisatie ik kraamzorg wil?

Ja, je mag zelf het bureau kiezen die het beste bij je past. Het is wel belangrijk dat je een bureau kiest dat een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Kraamzorg Mama heeft contracten met álle zorgverzekeraars, dit betekent dat onze zorg altijd wordt vergoed.

 

Hoe schrijf ik mij in voor kraamzorg?

Je kunt je eenvoudig inschrijven op middels ons online inschrijfformulier. Liever telefonisch inschrijven? Bel gratis 0800-8886999.

Hoe kan ik precies weten op hoeveel uur kraamzorg ik recht heb?

Volgens het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg (LIP) heb je recht op 49 uur kraamzorg als je borstvoeding geeft en 45 uur als je kiest voor flesvoeding. Bij het intakegesprek wordt dit met je doorgenomen. Er kunnen op dat moment al redenen bestaan om het aantal uren te verhogen. Ook na de bevalling en tijdens de zorg kunnen de uren in overleg met jou en de verloskundige worden aangepast aan jouw situatie op dat moment. Je kunt van tevoren dus nooit precies weten op hoeveel uur kraamzorg je uiteindelijk recht hebt. Eventuele ziekenhuisdagen worden in mindering gebracht op de totale zorgduur. In totaal heb je recht op maximaal 80 uur kraamzorg.